Medicinsk Hudvård

Spa of Sweden arbetar sedan många år med medicinsk hudvård. Cosmeceuticals eller medicinsk hudvård innebär att hudvårdsprodukterna innehåller vetenskapligt dokumenterade aktiva ingredienser som AHA-syror, vitaminer och antioxidanter. I vår shop finns Dermaceutic, Skin Renu samt Dr Babor.
Kombinera hemvårdsprodukterna med lika effektiva behandlingar för att få bästa resultat.  Vi skräddarsyr gärna behandlingar efter Din hud, boka gärna in en kostnadsfri konsultation med våra specialister.

Mesoterapi Infuzion
1900:- /20min
Vid kur om 3 5200:-

Infuzion är en helt ny nålfri behandinsgmetod där hyaluronsyra förs 3 mm djupt ner i huden. Behandlingsmetoden sker med hjälp av en patenterad kula som rullas på hudytan. Samtidigt förs hyaluronsyra in i dermis till subkutan nivå via hårfollikeln och svettkörteln. Mindre rynkor fylls ut och huden får en jämn fin yta med lyster.

Milk Peel
1295:-/25min

Denna behandling är ett riktigt guldkorn; superfin lystern, jämn hudton och struktur, porerna dras ihop och fina linjer reduceras samtidigt som man kickar igång en process djupt inne i huden. Denna görs bäst i kur eller innan en Cosmo peel.

Cosmo Peel 
2500:-/25min

Indikationer; åldrad eller livlöshud, fina linjer, acne-ärr. Kraftig peeling med 12-20% TCA Denna peeling är mediumdjup och ska göras med minst 3 veckors mellanrum. Man flagnar och huden blir känslig så det är mycket viktigt med hemvårdsprodukter till denna behandling.
Ta gärna en receptfri värktablett innan du kommer på behandling då peelingen är starkt verksam under någon minut.

DermaPen
fr. 1995:- /45min

Dermapen Micro-Needling för en kollagenboost
Dermapen är en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Nyproduktion av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av fraktionerad laser, dock med mycket mindre biverkningar och kortare återhämtningstid. Behandlingsmetoden är också mer effektiv än microdermabrasion och kombineras gärna med Tripolär RF samt kemisk peeling.

Dermapen kan användas för att behandla
– Slapp och åldrad hud
– Rynkor och fina linjer
– Rökrynkor runt munnen
– Acneärr
– Stora porer
– Missfärgade ärr (ex efter acne, kirurgi och brännskador)

JETT Plasma Gold & Silver
fr. 1500kr

JETT Plasma är en effektiv behandlingsmetod som utan kirurgi erbjuder ett brett urval av multifunktionella behandlingar. 
Effektiv hudföryngring med skin tightening. Perfekt för att lyfta ögonlock (blefaroplastik) och rynkreducering.
Vi jobbar med JETT Plasma som med hjälp av likström ger oss möjlighet att jobba ablativ och icke-ablativ.
JETT plasma silvertip går även att lägga till som tillägg i vissa ansiktsbehandlingar
Indikationer:
– Ytliga kärl (ansikte)
– Pigmenteringar
– Ytliga dyskromier
– Slapp hud
– Rynkor och fina linjer

 

DermaPen Cryo
fr. 400kr

Dermapen CryoTM – avlägsnar snabbt godartade hudförändringar
Kryoterapi (”kall kirurgi”) är en mycket effektiv och snabb behandling för att ta bort godartade hudförändringar på några sekunder. Behandlingen är säker, snabb och smärtfri. Med sin mycket precisa applikatorspets fryser Dermapen CryoTM endasts bort din hudförändring och inte den omgivande, friska huden. Detta innebär att din behandling kommer att omfatta minimalt obehag och få biverkningar. Det innebär också att hudförändringar i ansiktet och området runt ögonen även kan behandlas säkert.
Indikationer:
– Pigmenteringar/åldersfläckar
– Vårtor
– Körsbärsangiom
– Fibrom
– Skin tags
– Seborroiska keratoser.
OBS! Konsultation hos läkare kan vara nödvändigt.

Skin Rejuvenation IPL
fr. 1500:-/45min

Cellox ljuspulser stimulerar hudens nybildning av kollagen och huden får en jämnare ton och ger ett jämnare och slätare intryck.
Passar dig som har en känslig hy men ändå vill jobba anti-age

 

HiFu – Lyft och fettreducering
fr. 1000:-

Hög intensiv fokuserat ultraljud är en unik behandling som når det kirurgiska djupet utan att skada ytan. Detta medför fördelen att lämna kliniken utan att det syns att du genomfört ett lyft eller en fettreducering. 
HiFu kan användas för att behandla
– Slapp och åldrad hud
– Fina linjer
– Mindre fettdepåer tex dubbelhaka

Dioxium Advanced
fr. 1000:-

Dioxium kombinerar, sekventiellt eller simultant, de två gyllene våglängderna 10600 nm (CO2-laser) och 1540 nm (GaAs-laser) under en och samma behandling. Tillsammans förstärker dessa två våglängder effekten av varje enskild laser och förbättrar därmed slutresultatet avsevärt.
Indikationer:
– Rynkor
– Slapp hud
– Ärr
– Solskadad hud
– Stora porer
– Ojämn hudton

Kärlreducering
fr. 500:-
Kärlreducering kan hos oss behandlas med Cellox20 eller JETT Plasma beroende på utseende och läge.
Med Cellox20 så absorberar blodkärlen ljuset som omvandlas till värme och därför förångas kärlet. När vi behandlar med JETT plasma så koagulerar kärlet.
Tänk på att alltid vara mycket noggrann med solskydd i det behandlade området.

 

Neuro Sensitive Treatment 
1295:-/60min
Detta är behandlingen för dig med rosacea, perioral dermatit, eksem, rodnad, hyperkänslighet, känslighet eller extremt torr hud. Behandlingen jobbar lugnande, återfuktande och uppbyggande då den stärker hudens naturliga fettsyramantel.  Produkterna i behandlingen är oparfymerade och parabenfria. 
Denna behandling göra bäst i kur med rekommenderad hemvård för långsiktiga resultat. 

 

Skin Instant Lab
495:-/30min
Ett revolutionerande analyssystem som övervakar förändringar i din hud över tiden och ger direkt feedback hur hudens kondition är för dagen. Detta gör det möjligt för våra hudterapeuter att skräddarsy en hudvårdsplan för dig och justera din rutin specifikt efter vad din hud behöver.
Du går hem ett detaljerat recept för just Din hud.
Kan bokas separat eller i kombination med en behandling.