Kostmetisk Tatuering

Kosmetisk pigmentering – Microblading
Microblading eller strå för strå är en semi-permanent make-up som ger ett naturtroget resultat. Pigmenten sitter i ca 1 år och är skonsam mot huden. 
Vi har alltid en kostnadsfri konsultation innan vi bokar in tid för behandlingen. Det är ett tillfälle för både Dig som kund att få korrekt information men även för oss att se om behandlingen går att utföra samt vilka förväntningar du har.
Vid behandlingstillfället går vi igenom färg och form men eftersträvar alltid att det ska se så naturligt ut som möjligt för att framhäva dina egna ansiktsdrag.
Vi bedövar innan behandlingen påbörjas vilket tar ca 30 minuter.
Behandlingen tar mellan 20-30minuter och i priset ingår alltid ett återbesök efter 6-8 veckor. Båda behandlingarna utförs med en manuell teknik.

Det krävs en noggrann eftervård när man gjort semi-permanent make-up för att maximera resultatet. Undvik värmebehandlingar så som sol, solarium, bastu, pool, var även försiktig med vatten och att röra området i 14 dagar. Man bör vara varsam och ej ha smutsiga fingrar på området, hygienen är A och O.

Om du har en tatuering sedan tidigare kan du mejla in tydliga bilder på dina bryn där vi bedömer om det går att behandla dom eller ej (info@spaofsweden.se)

VIKTIGT!
En vecka innan undvik:
Solning
Brun utan Sol
Hudskador på området

En dag innan och samma dag undvik:
Alkohol Koffein, ipren eller treo (alvedon går bra att ta)

När du kommer på behandling ska du ej:
– Ha fransförlängning (vid fransmarkering)
– Ha en tatuering i området sedan innan (Skicka bilder till vår mailadress för bedömning: info@spaofsweden.se
– Vara gravid, eller amma
– Äta blodförtunnande mediciner eller använda receptbelagda krämer i området.
– Ha sår, utslag eller eksem på området.
– Gjort djupgående hudbehandling i området senaste 2 veckorna (filler, laser, kemisk peeling mm.)
– Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.
– 18-årsgräns

ÖGONBRYN
Vi mäter ut var dina ögonbryn bör vara för att passa ditt ansikte bäst och ritar därefter en mall som utgångspunkt för kosmetisk tatuering. Sedan korrigerar vi tjocklek och form efter dina önskemål. Vi gör inga ”modebryn” utan ger dig en klassisk ögonbrynstatuering i 3D som ser så naturlig ut som möjligt.
Innan behandling appliceras alltid en bedövningssalva. Önskar du tatuera dina ögonbryn med en mycket mörkare eller ljusare nyans än din egna rekommenderar vi att du färgar dem ett par dagar innan.

FRANSMARKERING
Fransmarkering – direkt efter behandling
Tekniken för fransmarkering särskiljer sig från andra metoder för eyeliner. Man för ner pigmentet intill fransrötterna på ett sätt som påminner om brodyrteknik. På det viset får man en mjukare, tunnare och naturligare behandling än när man applicerar eyeliner med maskin.
Linjen läggs inne bland fransarna för en mer definierad inramning av ögonen. Tjockare eyeliner (ovanför fransraden) eller vinge går ej att göra med denna metod.

ÅTERBESÖK.
Återbesök skall göras mellan 30-60 dagar efter för att fylla i bortfall av pigment från läkningsprocessen.
Vissa hudtyper kräver även ett 3:e återbesök (Extra återbesök, 795:-).

RESULTAT EFTER LÄKNING
Eftersom varje tatuering är individuell och kan variera beroende på hudtyp lämnar vi ingen garanti på resultatet. Vid oljig eller fet hy, grov hy med stora porer samt om du är rökare eller blöder mycket vid behandling kan tjockleken på strecken variera även om vi använder en väldigt tunn nål.

Alopeciakunder kan behöva komma tillbaka för påfyllning inom kortare tid än normalt.

EFTERVÅRD
Efter att behandlingen är klar får du med dig instruktioner på hur du ska sköta din tatuering samt en liten burk salva. Du bör inte blöta din tatuering på 24 h samt undvika att duscha eller träna.

Samma dag som du gjort din tatuering kan du vara lite röd eller svullen runt dina ögonbryn. Upp till en vecka efter behandling kommer brynen att vara mörkare än det slutliga resultatet. Det beror på att det tar en tid innan färgskorporna trillat av. Vid fransmarkering kan ögonen vara svullna i ett par dagar efteråt.

Ögonbryn
3995:- inkl ett återbesök inom 6-8v

Eyeliner
3500:- inkl ett återbesök

Återbesök
1-3 månader 795kr
3-12 månader 1395kr

Läppar
4800:- inkl ett återbesök

 

Före och efterbilder:

 

taffy-(1) taffy-(2)

taffy-(3) taffy-(4)