Acne

Vad är acne?

Acne är en inflammation i talgkörtlarna. När deras kanal täpps samlas döda hudceller och leder till pormaskar. Om en pormask har en öppning förvärras inte talgkörteln men om öppningen täpps till så leder det till en ansamling av döda hudceller.
I talgkörteln bildas det bakterier som i reaktion med talg blir inflammationer vilket leder till acne.
Acne är inte ålders- eller könsbundet

Kvinna med acne före och efter behandling

På Spa of Sweden utför vi många olika behandlingar för att förebygga och behandla acne.
Alltifrån klassiska ansiktsbehandlingar till microneedling och laser kan användas för att behandla acne men utan rätt rekommenderad hemvård blir resultaten inte hållbara därför rekommenderar vi alltid att man startar med en hudkonsultation hos någon av våra experter. Vi lägger upp en individuell behandlingsplan med produkter och skräddarsyr självklart behandlingspaket. För att få riktiga resultat skapar vi också kombinationsbehandlingar för att dämpa inflammation, rengöra huden, reducera ärr mm.

Behandlingar som passar dig med acne:
Deep Cleanse, Microneedling, LED-Terapi, Enzymterapi, kemiska peelingar och TCA samt laser.

Resultatet på en acnebehandling är väldigt individuell då VAD som orsakar acnen spelar stor roll. Efter en utförd behandling kan det blomma upp mer acne som sedan lägger sig efter några dagar då man har fått en utrensning i underliggande talg.
Vi arbetar professionellt med att förebygga och behandla acne. Det finns hjälp att få innan för mycket ärrbildning och gropighet uppstår.
Acne och pormaskar är väldigt vanligt i ungdomsåren. Det varierar när man får hudproblem, en del innan puberteten och en del under/efter. Det vanligaste är en hormonell påverkan i kombination med att talgproduktionen sätts igång men även stress, hygien, ärftlighet, försämrad kost, idrottande, hormoner, skavande kläder och sömnbrist påverkar hur huden mår.
Acne förekommer i olika grader och former, många får en sämre självkänsla och välbefinnande. En balanserad livsstil tillsammans med resultatinriktad hudvård och behandlingar ger dom bästa förutsättningarna för att huden ska starta en läkningsprocess.