Acne

Vad är acne?
Acne är en inflammation i talgkörtlarna. När deras kanal täpps samlas döda hudceller och leder till pormaskar. Om en pormask har en öppning förvärras inte talgkörteln men om öppningen täpps till så leder det till en ansamling av döda hudceller.
I talgkörteln bildas det bakterier som i reaktion med talg blir inflammationer vilket leder till acne.

På Spa of Sweden utför vi behandlingar för att förebygga och behandla acne.
Alla åldrar, både kvinnor och män är välkomna till oss.
För att behandla acne använder vi oss av ansiktsbehandlingar men även den mest utvecklade maskinutrustningen, Cellox 10
För att få riktiga resultat skapar vi också kombinationsbehandlingar för att dämpa inflammation, rengöra huden, reducera ärr mm.
Vi lägger upp en individuell behandlingsplan med hemvårdsprodukter och utgår från dina förutsättningar. Vi skräddarsyr självklart behandlingspaket och sätter paketpriser utifrån just dina behov.

Behandlingen med Cellox 10 sker i kombination av IPL och UV-ljus. UV-ljuset dödar bakterier medan IPL behandlar de fina blodkärlen. Dessa leder till en telgkärtel vilket resulterar i att talgproduktionen avstannar och acnen därmed minskar.
Resultatet på en acnebehandling är väldigt individuell då VAD som orsakar acnen spelar stor roll. Efter en utförd behandling kan det blomma upp mer acne som sedan lägger sig efter några dagar då man har fått en utrensning i underliggande talg.

Det är svårt att säga hur många behandlingar som krävs men generellt brukar vi räkna med 3-8 behandlingar med två veckors mellanrum.

Vi arbetar professionellt med att förebygga och behandla acne hos ungdomar. Det finns hjälp att få innan för mycket ärrbildning och gropighet uppstår. Efter konsultation med hudterapeut kan vi göra upp en behandlingsplan som är individuellt anpassad till dig.
Acne och pormaskar är väldigt vanligt i ungdomsåren. Det varierar när man får hudproblem, en del innan puberteten och en del under/efter. Det vanligaste är en hormonell påverkan i kombination med att talgproduktionen sätts igång men även stress, ärftlighet, försämrad kost, idrottande, skavande kläder och sömnbrist påverkar hur huden mår.
Acne förekommer i olika grader och former, många får en sämre självkänsla och välbefinnande. En balanserad livsstil tillsammans med resultatinriktad hudvård och behandlingar ger dom bästa förutsättningarna för att huden ska starta en läkningsprocess.

Boka en konsultation redan idag!